Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2012

Όταν ο ακτιβισμός μετατρέπεται σε αυτοδικία...

Ένα πρωτοφανές περιστατικό με πρωταγωνιστή τον Δημοτικό Σύμβουλο Ε. Χ. συνέβη χθες το απόγευμα έξω από το Δημαρχείο της πόλης. Ο συγκεκριμένος "κύριος" σε ρόλο που υπερβαίνει κατά πολύ αυτόν που του έχει ανατεθεί από τους πολίτες της Θεσσαλονίκης, επιτέθηκε και γρονθοκόπησε συνάδελφο, ο οποίος όντας εκτός υπηρεσίας είχε σταθμεύσει το όχημα του προσωρινά μπροστά στο Δημαρχείο. Ο συνάδελφος, ο οποίος σε κανένα σημείο του περιστατικού δεν προέβαλε την ιδιότητα του προκειμένου να αποκομίσει όφελος, διεκομίσθη στο νοσοκομείο όπου του τοποθετήθηκαν ράμματα στο πρόσωπο. 

Η συμπεριφορά του Δημοτικού συμβούλου μας βάζει σε μονοπάτια επικίνδυνα για το μέλλον σε εποχές κρίσιμες που η κοινωνική συνοχή είναι απολύτως απαραίτητη και η διαφύλαξη της ύψιστο καθήκον όλων μας. Όταν ο ακτιβισμός περνά στην αυτοδικία χάνει κάθε έρεισμα και επιχείρημα. Είναι αυτονόητο ότι καταδικάζουμε με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο κάθε είδους παραβατικότητα από όποιον κι αν προέρχεται και η στάση μας θα ήταν η ίδια οποιαδήποτε και αν ήταν η ταυτότητα του θύματος. 

Το Δημοτικό Συμβούλιο, οφείλει  να καταδικάσει ομόφωνα τη συμπεριφορά του συμβούλου και να κινηθεί κάθε προβλεπόμενη διαδικασία για την τιμωρία του. Καλείται ο Δήμαρχος, η αρμόδια Αντιδήμαρχος και όλες οι παρατάξεις του Δημοτικού Συμβουλίου να λάβουν ξεκάθαρη θέση πάνω στο συγκεκριμένο θέμα προκειμένου να αποφύγουμε τα χειρότερα στο μέλλον.

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Για εξηγήστε μας το "είχε σταθμεύσει το όχημά του προσωρινά".
Ήταν σταθμευμένο νόμιμα ή παράνομα;

Επίσης θα εκτιμούσα αν μας απαντούσατε στα εξής:
Το όχημα ήταν υπηρεσιακό ή ιδιωτικό;

Η αντίδραση του συναδέλφου σας για την αποτροπή επικόλλησης του αυτοκόλλητου "Είμαι γάιδαρος - παρκάρω όπου γουστάρω" ήταν βίαια ή έστω "δυναμική";
_____
Εύχομαι ειλικρινά στο συνάδελφό σας περαστικά.

dimvass είπε...

H πινακίδα στο σημειο είναι Ρ39, δηλαδη επιτρέπεται η στάση.Η επικόλληση σε αμάξι του σήματος "Είμαι γάιδαρος - παρκάρω όπου γουστάρω" είναι παράνομη. Το να αμυνθεί καποιος σε αυτό το γεγονός κανοντας απόπειρα να το κολλήσει πάνω σε αυτόν που επιχειρεί αυτή την παράνομη ενέργεια το βρίσκω νόμιμη άμυνα και όχι βίαια ή δυναμική.Το να ανταπαντά όμως ο άλλος γρονθοκοπώντας προξενώντας σωματική βλάβη ,ναι αυτό το θεωρώ τουλάχιστον βίαια ή έστω "δυναμική" ή επίδειξη εξουσίας του δημοτικου΄συμβούλου.Ας επιλέξει ο καθένας τι πιστεύει.

Δημ. Ψ. είπε...

Για να συμπληρώσω τον @dimvass, μιλάμε για το προσωπικό του αυτοκίνητο, εφόσον ο συνάδελφος ήταν εκτός υπηρεσίας.

dym είπε...

Άσχετα από το πόσο "ευαίσθητος" είναι ο κάθε δημοτικός σύμβουλος (που ξέρουμε πολύ καλά τις ευαισθησίες τους), εγώ δεν μπορώ να δώσω δίκιο στον συνάδελφο. Δικαιολογίες του τύπου η πινακίδα ήταν Ρ39 ή Ρ49 μου θυμίζουν τις ηλίθιες δικαιολογίες που ακούμε κάθε μέρα και νομίζουν ότι είμαστε υποχρεωμένοι να τους πιστέψουμε ή ότι είμαστε όντως ηλίθιοι. Άμυνα δεν είναι να επιχειρήσεις να κολλήσεις το αυτοκόλλητο στην μούρη του άλλου εκτός αν μιλάμε για το οθωμανικό δίκαιο. Θεωρώ τουλάχιστον ντροπή να κάνουμε εμείς οι ίδιοι αυτά που καλούμαστε να "κυνηγάμε" και ειδικά ορισμένοι με εκνευριστικό πάθος.